Menu
Kategorier

Skrevet af den 15 dec, 2009 under Ikke kategoriseret | 2 kommentarer

Katolske nyheder

I kristeligt Dagblad fra den 15.12.2009 kan man læse, at en amerikansk rapport viser, at man ikke kan forklare den katolske kirkes problemer med pædofile overgreb fortaget af præster med at disse præster er homoseksuelle. En lidt halvgammel nyhed i og med, at den var i de amerikanske medier i midten af november, men pyt med det, bedre sent end aldrig.

Af den lidt mere kuriøse art er, at man nu kan købe en parfume, der skulle dufte præcist som den pave Pius IX brugte. Pius IX var ham, der fik gennemtrumpfet dogmet om pavens ufejlbarlighed og kan på mange måder ses som opfinderen af den moderne “pavekult”.

Jeg må tilstå, at jeg har købt mig et eksemplar – jeg mener, hvem kan modstå tanken om at dufte af ufejlbarlighed? : )

2 Kommentarer

  1. Kan man virkelig sige, at pave Pius IX gennemtrumfede dogmet om pavens ufejlbarhed? Der var et konciliært flertal for dogmet, som omhandler ufejlbarhed med en række indskrækninger. I virkeligheden er dogmet vel kun et tillæg til dogmet om Kirkens ufejlbarhed, og betyder at paven kan udtale sig på Kirkens vegne. Det var i praksis anerkendt i forvejen.
    Hvis man er gammelkatolsk enerkender man ikke dette tillæg.

  2. Pius IX gennemførte en omfattende centralisering af den katolske kirke og dertil hører dogmet om Pavens ufejlbarlighed. For godt nok er det rigtigt, at dogmet ikke er så bredt som det ofte opfattes, men det ændrer ikke ved, at det sætter skub i en udvikling hvor paver reelt set gøres til ufejlbarlige i praksis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *