Menu
Kategorier

Skrevet af den 3 jan, 2010 under Ikke kategoriseret | 2 kommentarer

Hvis Kurt Westergaard havde været en imam

Lad os foretage et lille tankeeksperiment. Lad os forestille os at Kurt Westergaard ikke er en kontroversiel karikaturtegner som ekstremistiske muslimer ønsker at give en fribillet til helvedet fordi han har tegnet Muhammed med en bombe i turbanen. Lad os i stedet forestille os at han er en kontroversiel imam som nogle højreekstremister ønsker at tage livet af fordi han har forhånet den danske kultur. Hvordan ville den offentlige reaktion så have været på at Kurt Westergaard flygtede ind i det sikringsrum, som politiet havde indrettet for ham, udløste overfaldsalarmen og så ellers håbede det bedste for sit 5-årige barnebarn, der var overladt til overfaldsmandens nåde?

Lad mig gætte. Der havde rejst sig et ramaskrig over at denne kontroversielle imam ”svigtede sit barnebarn på det grusomste”. Den ene eller anden debattør ville lufte tanken om at Kurt Westergaards barnebarn burde tvangsfjernes fra sine forældre eller i hvert fald nægtes samkvem med ham da han jo tydeligvis ikke ”tager vare på barnets tarv”. Men først og fremmest ville man havde fremhævet, at hans adfærd beviser kvinders og pigers notorisk ringe værdi i islam. Der havde ikke været nogen tvivl. Kurt Westergaards prioritering af sin egen sikkerhed over sit barnebarns ville være blevet tolket som noget, der skyldtes hans religion.

Andre røster ville have sat spørgsmålstegn ved, at en kontroversiel imam får stillet sikringsrum og overfaldsalarm til rådighed nu når mange kvinder, der trues på livet af deres ekskærester, ikke får et lignende tilbud. Mon ikke DF havde rejst en forespørgselsdebat i Folketinget om hvorfor en kontroversiel imam får sådanne sikringstilbud nu når så mange gode danske kvinder må klare sig uden?

Lad det være sagt med det samme: Jeg bebrejder ikke Kurt Westergaard at han først tænkte på sit eget liv og så håbede det bedste for sit barnebarns. Ingen der ikke har været i samme situation som ham skal sætte sig til doms over ham. Hvad jeg påpeger, er, at havde han været muslim havde der ikke været nogen nåde – og havde han været muslim ville hans adfærd været blevet brugt som et bevis på islams ondskab.

Overfaldsalarmen og sikringsrummet reddede Kurt Westergaards liv – det viser, at det var rigtigt, at han fik dem stillet til rådighed. Men derfor kan man godt spørge sig om hvor mange af de kvinder, der i de senere år er blevet myrdet af deres tidligere partnere, der ville leve i dag hvis de havde fået samme tilbud. Hvorfor får kvinder, der trues på livet af deres ekskærester, ikke samme tilbud om beskyttelse som Kurt Westergaard fik? Hvorfor er der ikke penge til at redde deres liv?

2 Kommentarer

 1. Hej Karen M.Larsen

  Sikke dog noget nonsens du skriver. Rene fantasifostre samt postulater, som er helt hen i vejret.

  Du ville aldrig finde en dansker, som ville angribe en imam i DK, for så var det sket i forbindelse med de elendige imamer, som rejste fra Danmark, ned til vennerne i Mellemøsten, hvor regimerne- politikere /religiøse – fik en lejlighed til at ophidse folket til demonstrationer.

  I øvrigt kender du kun beretningen fra mediaerne og de er mildest talt højst forskellige, men du kan alligevel lave en masse spind ud af det.
  Alligevel spinder du en masse påstande og opfattelser, som faktisk ligner meget godt dine sædvanlige udgydelser om alt og alle. Samtidig med at jeg skriver dette indlæg kan jeg se allle dine overskrifter i højre side- du altforbarmende- kan du dog ikke skrive om andet end homoseksualitet, homofobi, kvindekærlighed,homoseksualitet og Islam, pædofile overgreb, Vassula,sexovergreb osv.????

 2. Faktisk blev nogle af disse imamer udsat for dødstrusler og der har været flere brandattentater mod danske moskeer – så ja, der er også et dansk voldspotentiale rettet mod muslimer.

  Ellers har jeg jo understreget at det er et tankeeksperiment – og ja, jeg tror det er relevant. Ligesom det også vil få stor betydning for vurderingen af drabet på Maria i Herning om drabsmanden er “etnisk dansk” eller muslim.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Var Westergaard en kujon? « Ricardt Riis - [...] var nået med Karen M. Larsens blogindlæg: ‘Hvis Westergaard havde været en imam’ (se her). Her laver hun et…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *