Menu
Kategorier

Skrevet af den 16 okt, 2020 under Lgbt | 7 kommentarer

Åbent brev til ligestillingsministeren

 

Kære ligestillingsminister Mogens Jensen, du skriver i et svar til Ritzaus Bureau, bragt i en række medier den 15.10.2020, at regeringens LGBTI+ lovpakke skal sikre, at der er ”plads til alle i det danske samfund og frihed til forskellighed. Jeg har svært ved at se, at det går ud over andre, at vi fra samfundets side gør det klart og tydeligt, at det er forbudt at forskelsbehandle, diskriminere, chikanere eller udsætte andre for hadforbrydelser, fordi de er transkønnede eller interkønnede”.

Vi, der er bekymrede over de mulige negative konsekvenser af regeringens lovpakke, synes selvsagt også, at der i Danmark skal være frihed til forskellighed. Ingen skal f.eks. fyres fra deres arbejde, råbes ad på gaden eller overfaldes fordi de er transkønnede eller interkønnede. Men problemet med regeringens LGBTI+ lovpakke er, at den kan gå ud over andre, ikke mindst kvinder.

Derfor beder vi dig melde klart ud hvor regeringen står i forhold til følgende problemstillinger:

Skal man fremover kunne meldes til politiet for hadefuld tale fordi man offentligt har ytret, at en penis ikke kan være et kvindeligt kønsorgan, at mænd ikke kan få livmoderhalskræft eller på anden måde har insisteret på eksistensen af biologiske realiteter når vi taler om køn? Mener regeringen, at det skal være forbudt at omtale transkønnede som deres biologiske køn og ikke bruge de pronominer som de ønsker?

Skal det fremover gælde som en ulovlig forskelsbehandling/diskrimination af transkønnede hvis man udelukker transkvinder, der har deres penis i behold, fra kvindernes omklædningsrum og kvindeafdelingerne i fængslerne? Støtter regeringen, at kvindeherberger allerede nu giver sådanne transkvinder adgang til at dele værelse med hjemløse kvinder? Mener regeringen, at transkvinder skal have adgang til at konkurrere med biologiske kvinder indenfor professionel sport?

Hvis regeringen ønsker hhv., støtter sådanne alvorlige forandringer i hvad vi må sige om køn og hvordan vi håndterer kønsforskellene her i landet, så har befolkningen krav på at få det at vide. Hvis regeringen ikke støtter sådanne forandringer, hvordan vil man så sikre sig, at LGBTI+ pakken ikke alligevel får disse konsekvenser?

Medunderskrevet af: Laila Ammitsbøl, Lola Baidel, Maria Kristina Boye, Katrine Brøgger, Christina Brøndsholm Andersen, Anne Brøndum, Annette Buur, Charlotte Christensen, Frank Christensen, Joshua Christensen, Lone Degn, Mette Eskelund, Christiane Falke Bjerregaard-Laursen, Nike Forsander Lorentsen, Ida Groth, Lise Guillem Llado Rohde, Birgitte Gøtzsche, Signe Hammerfelt Hansen, Tessa Caroline Henglein, Lone Israelsen, Nanna Kinch, Lene Kjær Hansen, Åse Kolsboe Lejbølle, Lotte Kristensen, Anna Lange, Bjarne Larsen, Karna Larsen, Kirsten Irene Larsen, Bente Lauersen, Jan Lehrmann, Casper Emanuel Lund, Else Marie Gert Nielsen, Kathrine Pedersen, Katja Petersen, Marie Pinholdt Krabbe, Mette Poulsen, Anne Rasmussen, Else-Marie Ravn, Tina Rebsdorf, Laerke Reddersen, Gerlind Rheinbay, Julie Rosen, Susanne Staun, Erik Sørensen, Bit Tardini, Randi Thinnesen, Anni Thommerup, Susie Ann Thygesen Daugaard, Jeanne Toxværd, Jette Vellet Gnudtzmann, Cirkeline Gry Wagner, Jakob Zeuthen, Emina Zukanovic, Tinne Stubbe Østergaard, Omar Aalling

7 Kommentarer

 1. Jeg vil meget gerne være med som medunderskriver. Julie Roesen, underviser i dansk som andetsprog.

 2. Jeg er (natuligvis) ikke helt sikker på jeg kan se problemet. Hvor skal transkvinden der har lyst til at tage i svømmehallen, måske har fået bryster, men ikke fået bottom surgery (tror ikke der findes et dansk navn for det) ellers klæde om – hos mændene ? – hvad er det “man” frygter her.
  Køn er bestemt et ømtåleligt, meget nuanceret og måske endda “besværligt” tema. Om det skal gøre decideret ulovligt kan diskuteres; men man er da ikke ordentlig, hvis man bevidst kalder nogen noget andet end det de ønsker (velvidende at det er sårende) – uanset om det er navn, pronomen etnicitet eller andet.
  Hvis en trans-mand ikke har fået fjernet livmoderen, så kan han vel godt få livmoderkræft.
  Jeg kan ikke helt forstå motivet i skrivet – nogle gange lyder det som om der går noget af det fysiske køn, fx manden: hvis man tillader andre at kalde sig det også… jeg bliver da ikke mindre mand af at en (fysisk født) kvinde føler sig og ønsker sig at blive kaldt en mand – det går der da ikke noget af mig af.
  Så hvordan lovgivningen kommer til at “gå ud over fx kvinder” har jeg svært ved at forså…

  • Hvis transkvinder af forskellige årsager ikke føler, at de kan bruge mændenes omklædningsrum, bør de tilbydes et kønsneutralt alternativ.
   Jeg bruger selv så vidt som muligt de pronominer som transpersoner ønsker etc. Men der er forskel på at ville være høflig og så kriminalisere dem, der ikke vil tvinges til at omtale biologiske mænd som andet end mænd.
   Hvis du er født med en livmoder så er du med sikkerhed en biologisk kvinde. Det er dybt godnat hvis dette ikke længere må siges højt.
   Og ja, det går ud over kvinder hvis de skal tvinges til at klæde om sammen med eller overnatte/være indespærret med personer der har en penis – ligesom det går ud over kvinder, hvis de skal konkurrere med biologiske mænd indenfor sporten. Jeg har svært ved at forstå at du ikke kan se det…

  • Jacob. Kvinder gider bare ikke se på mandekroppe i dameomklædningen. Punktum. Heller ikke selvom de har klippet medisterpølsen af. En mand kan ikke blive til en kvinde.

 3. Jeg støtter.

 4. Meddunderskriver

 5. MeToo. Jeg vil også gerne skrive under. Det er utroligt vigtigt at få den klarhed, som du efterspørger. Det er jo utroligt at dette her bliver gennemført uden at folk (flest) ved det og uden at der har været en debat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *