Menu
Kategorier

Skrevet af den 2 jan, 2011 under Ikke kategoriseret | 0 kommentarer

Ytringsfriheden, Ungarn og det borgerlige hykleri

Lige siden Muhammedkrisen væltede ind over Danmark har ytringsfriheden været et emne, som borgerlige debattører og politikere har elsket at fremhæve som frihedsrettigheden over alt andet. Ytringsfriheden er med andre ord de borgerliges darling – eller det skulle man da i hvert fald tro. Men måske det var på tide, at tro om.

I Ungarn har den borgerlige regering nemlig indført en presselov, der i seriøs grad indskrænker ytringsfriheden. Et presseorgan, som består af medlemmer af det regerende parti Fidesz, skal fremover overvåge pressen. Hvis et medie af dette råd vurderes til at have publiceret politisk farvede historier eller historier, der »sårer menneskelig værdighed« eller »fornærmer nationaliteter, religioner eller minoriteter« vanker der store bøder på op til 5 millioner kr.

Mens en række EU-lande, herunder Tyskland og Storbritannien, har kritiseret loven, er den danske regering og dens støtteparti Dansk Folkeparti forblevet tavse.

Hvor er statsministeren, hvor er Dansk Folkeparti og hvor er Trykkefrihedsselskabet? Hvorfor har de ikke noget problem med at EU-landet Ungarn, der i det næste halve år overtager EU-formandskabet, i den grad indskrænker ytringsfriheden?

Man fristes til at antage, at det borgerlige Danmark kun har problemer med indskrænkninger af ytringsfriheden hvis det er muslimer, der står bag dem, mens man sagtens kan leve med indskrænkninger der indføres af borgerlige meningsfæller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *