Menu
Kategorier

Skrevet af den 8 mar, 2021 under Lgbt | 0 kommentarer

LGBT+ Danmark og pressefriheden

 

Susanne Branner Jespersen, der er sekretariatschef for LGBT+ Danmark (og som øjensynligt er den, der reelt sætter den politiske dagsorden i foreningen da det stort set altid er hende der optræder i pressen på foreningens vegne) langer på Twitter voldsomt ud mod Weekendavisen som hun beskylder for at have ”startet sin egen ideologiske krig mod transkønnede børn og unge”. Det kniber godt nok for Susanne Branner Jespersen at komme med konkrete beviser for denne ”krig”. Men hun hævder, at foreningen har gennemgået alle avisens artikler om ”emnet” i perioden 1.11.2019 til 22.10.2020. Man fandt 11 indlæg hvoraf ”kun 3 kunne siget at være positiv overfor trans*personer”. De andre var ”anti-trans indlæg/artikler/kronikker”. Og så hævder Susanne Branner sågar, at jeg skulle have ”frit spil” hos Weekendavisen…

Bevares, politikere, aktivister, foreninger etc. har selvsagt lov til at være utilfredse med mediernes eller et enkelt medies dækning af deres interesseområder. Det står dem frit for f.eks. at skrive et kritisk modsvar – og så vidt jeg husker har LGBT+ Danmark og Co. da også fået bragt sådanne i Weekendavisen. Men for LGBT+ Danmark har disse muligheder tydeligvis ikke været tilfredsstillende. Det fremgår nemlig også af Twitter, at Susanne Branner har sendt en mail til avisens chefredaktør ”for at spørge om vi kunne holde et møde mellem os i LGBT+ Danmark og redaktionen på WA, for i det MINDSTE at starte en samtale. Det er ikke blevet til noget endnu.

Det er godt nok uhyggeligt at LGBT+ Danmark, en statsstøttet lobbyorganisation, i ramme alvor mener at have retten til at kræve indflydelse på en dansk avis redaktionelle beslutninger om hvilke artikler og debatindlæg den vil bringe. Det viser at vi har med en forening at gøre, der ikke har respekt for ytringsfriheden og den frie presse. Og det bliver ikke mindre uhyggeligt af at selvsamme forening også kæmper for en udvidelse af forbuddet mod ”hadefuld tale” til også eksplicit at indeholde ”kønsidentitet”. I fremtiden vil LGBT+ Danmark nok ikke nøjes med at forsøge på at indkalde avisredaktioner til ”kammeratlige” samtaler når de bringer artikler eller debatindlæg om transrelaterede emner som ikke falder i foreningens smag. Hvis Folketinget vedtager LGBT+ Danmarks drømmelovgivning vil sådanne avisredaktioner kunne regne med en politianmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *