Menu
Kategorier

Skrevet af den 18 maj, 2009 under Ikke kategoriseret | 0 kommentarer

Kulturkamp?

Når man læser de sidste dages medieberetninger om forbud mod, hhv. heftige protester mod homoparader i Rusland, Letland, Litauen og Polen, så kan man let få det indtryk, at der finder en kulturkamp sted mellem et sekulariseret, homotolerant Vesten og et fundamentalistisk og homofobisk Østen. Lige præcist som man også kan få det indtryk når man læser artikler om homoseksuelles forhold i den muslimskdominerede verden og om homoseksuelles situation i Afrika.

Og det er da også rigtigt, at homofoer i den ikke-vestlige verden gerne fremstiller deres kamp mod accept af homoseksuelle som et forsvar mod Vestens påståede angreb på deres religiøse og kulturelle værdier. Lige præcist som også diverse politikere og debattører i den vestlige verden gerne fremstiller ”de andre” som de sande homofober, der skulle tage ved lære af Vestens tolerance.

Men som så ofte så er tingene lidt mere komplicerede. F.eks. kan man i Information fra den 18.5.2009 (http://www.information.dk/191428 ) læse en ganske interessant artikel om hvordan den ydre kristne højrefløj i USA understøtter den kristent inspirerede homofobi i Østeuropa. Fundamentalistiske kristne kæmper nemlig verden over, i vest, øst, syd og nord, mod accepten af homoseksuelle. Hvor heftig denne kamp så formuleres, hvor brutalt den føres og hvilke resultater den har, er så forskellig. Men der er et åndsfællesskab mellem den statsstøttede danske forening Agape, der tilbyder homoseksuelle at blive ”helbredt” for deres seksualitet, så de ikke ender i helvedet, og den unge kvinde i Riga, der jævnfør førnævnte artikel skriger op om at ”må Jesus helbrede jer, eller I skal dø i synd”.

I Vesten er fundamentalistiske kristne i stadig større grad gået over til at fremstille sig selv som ofre for en påstået militant homobevægelse, der skulle ”forfølge” kristne, der vil fortælle ”sandheden” om den homoseksuelle ”synd”. Men i Moskva, Riga og Krakow kan man se hvordan disse religiøse fanatikere teer sig, når de har magt som de har agt.

 

Den fundamentalistiske homofobis mange udtryk er lidt ligesom havens tidsler. Så længe de er små og svage ser de nærmest fredsommelige og uskadelige ud, men tager man ikke kampen op mod dem bliver de hurtigt til nogle sande bæster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *