Menu
Kategorier

Skrevet af den 11 maj, 2010 under Ikke kategoriseret | 4 kommentarer

Religion retfærdiggør ikke diskrimination

Kristeligt Dagblad fra den 10.5.2010 beretter om en engelsk ægteskabslovgiver, der blev fyret, fordi han med henvisning til sin kristne tro afviste at rådgive et homoseksuelt par.  Det har bragt kristne lobbyister på banen, der, sædvanen tro fristes jeg til at sige, hævder, at man diskriminerer kristne hvis man nægter dem lov til at diskriminere homoseksuelle.

Lad det være sagt med det samme: Jeg er af den overbevisning, at trossamfund der er uafhængige af staten har ret til at diskriminere homoseksuelle, kvinder eller hvem de nu ellers har behov for at diskriminere, så længe det drejer sig om religiøse ritualer og ansættelser, der er direkte knyttet til kulten og forkyndelsen.

Derimod er det en glidebane uden ende, hvis man lukker op for at kristne må diskriminere homoseksuelle i sekulære sammenhænge sådan som det ser ud til at have været kravet i tilfældet med den førnævnte britiske sag. For hvis kristne skal have lov til at afvise at yde serviceydelser til homoseksuelle par, så skal muslimske hjemmehjælpere vel også have lov til at afvise at servere svinekød til de ældre? Man måtte så også spørge sig om hvorfor det kun er religiøse mennesker, der har ret til at diskriminere. Hvis kristne må diskriminere homoseksuelle, så må ateister vel også nægte at udleje lokaler til kristne grupper, og satanistiske postbude må så vel også have lov til at nægte at uddele Kristeligt Dagblad?

Det moderne sekulære samfund kan kun eksistere, hvis vi giver plads til at folk kan tro og leve forskelligt. Det medfører, at vi ikke må forbyde folk at praktisere deres religion, f.eks. at gå med tørklæde eller kors. Men det kræver også, at de religiøse accepterer, at folk kan have en anden tro eller et andet liv end dem selv og at de derfor ikke nægter at yde de serviceydelser til anderledes troende hhv. levende som de faktisk er forpligtede til i henhold til den verdslige beskæftigelse de nu måtte have.

Eller med andre ord, man må ikke diskriminere andre pga. deres religion, men religiøse mennesker har ikke ret til at diskriminere andre med henvisning til deres religion. Homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner er borgere her i samfundet, og deres rettigheder må ikke trædes under fode blot fordi enkelte mennesker med en konservativ eller fundamentalistisk religiøsitet blander deres religion sammen med deres sekulære arbejde.

4 Kommentarer

  1. Vil det sige, at man ifølge dig heller ikke må diskriminere polygame eller den tysker, der vist for nyligt giftede sig med sin hund, men har pligt til at yde ægteskabsrådgivning til dem også.

  2. Nu var det vistnok sin kat den bemeldte tysker giftede sig med, men pointen er lige valid…
    At konen har et indædt og forblindet had til alt der så meget som dufter af klassisk kristendom, som hun hellere vil have erstattet med sit “do whatever you feel like!”-verdensbillede, er velkendt, og ikke overraskende..

  3. At sammenligne homoseksuelle parforhold med et ægteskab med et dyr – kalde en debattør med det nedladende udtryk “konen”, ja det siger sådan set noget om jeres debatniveau. Men hvad hjertet er fuldt af det løber munden over med.
    Hvad I måske ikke ved er, at man ifølge loven ikke kan gifte sig med dyr eller med flere personer på en gang. Så nej, en ægteskabsrådgiver har ikke pligt til at vejlede folk der er gift med flere på en gang eller som har en seksuel relation til et dyr, man skal i stedet melde sådanne personer til politiet.

  4. Jeg ved godt,at nogle vil falde ned af stolen,over det jeg siger her.Jeg ved ikke hvor mange der kender den afdøde åndelige leder,nemlig Martinus,som gik ind for reinkarnationen.Han sagde nemlig at homo.ægteskaber,det er ikke nogen synd,men det har noget at gøre med vort liv i vores forrige liv.Det er ikke forkert.Men så længe samfundet ikke går indfor reinkarnationen så vil den slags ikk blive forstået.Men dette sker snart og der kommer andre boller på suppen.Men misforstå mig ikke. Jeg er ikke homo,men jeg tror på Martinus som stod på samme udviklingstrin som Jesus,som han smeltede sammen med og fik sin kosmiske åbenbaring om meningen med liver her på jorden.Men gå selv ind på Martinus hj.side,og læse om ham.Mange dømmer ham uden at have læst om ham,og det er forkert.

    m.k.h. Verner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *