Menu
Kategorier

Skrevet af den 17 maj, 2010 under Ikke kategoriseret | 1 kommentar

Katolske bortforklaringer

Der er ingen tvivl om at den katolske kirke i Danmark er ude i alvorlige problemer. Som bekendt startede hele sagen om sexovergreb i dansk katolsk regi med nogle dumme bemærkninger fra biskop Kozon om at han sådan set ikke havde tænkt sig at gå til myndighederne med mistanke om evt. sexovergreb begået af katolske præster – og at han kun kendte til en håndfuld sager i Danmark, der alle lå længere tilbage og omhandlede afdøde eller ikke længere aktive præster. Se det var dengang. Nu er vi oppe på næsten 30 sager og der er tre indtil for kort tid siden aktive katolske præster, som er de facto suspenderede fordi de er mistænkte for overgreb.

Hvad der er endnu værre, er, at Berlingske Tidende i dag skriver om, at den katolske kirke havde fået advarsler om to af de nu suspenderede præster, advarsler som man havde valgt at sylte. Og kronen på værket er, at to klager om en bestemt præst er blevet væk, ja det påstår man gudhjælpemig, i forbindelse med en flytning for nogle år siden.

Med andre ord, biskoppen, og formodentligt også andre af hans nære medarbejdere må, alt andet lige, have vidst, at der havde været klager mod endnu aktive katolske præster. Alligevel stod man frem og hævdede, at man kun kendte til gamle ”ufarlige” sager. Og nu vil man så have os til at tro, at vigtige papirer omhandlede en præsts evt. seksuelle overgreb bare sådan blev væk. Erling Tiedemann fra Katpod gør faktisk et stort nummer ud af at mistænkeliggøre Berlingske Tidende i denne her sag og fremstille den katolske kirke som uskyldig. Ser man bort fra en masse unødig og tåbelig snak om at et hemmeligt arkiv ikke er hemmeligt men kun indeholder hemmelige papirer, når han nemlig frem til at Berlingske Tidende er totalt utroværdig fordi de papirer der forsvundet ikke lå i det hemmelige arkiv, dvs. det med personfølsomme oplysninger, men i stedet i det almindelige arkiv.

Men, spørger jeg bare, hvorfor skulle papirer der omhandler en aktiv katolsk præsts eventuelle seksuelle overgreb have ligget i det almindelige arkiv og ikke i det hemmelige sammen med alle de andre personfølsomme sager? Det giver ingen mening.

Derimod giver det meget mening at den katolske biskop i panik eller med beregning har fået fjernet papirer der kunne vise, at den katolske kirke aktivt har syltet sager om katolske præster sexovergreb.

1 kommentar

  1. Det ER altså liige til at skrive en roman om, det er så totalt grotesk og for meget, med de papirer, der er forsvundet.

    Sikke en film, det kunne blive- en nærmest okkult gyser–! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *